Britta Hall (1976) is gediplomeerd hatha yoga en yoga nidra docent, stresscounselor, ayurvedisch voedings- en leefstijlcoach en oprichtster van So Relaxed! yoga & stresscounseling. Ze is getrouwd, moeder van een dochter en combineert haar yoga activiteiten met een baan als Global Retail Experience Manager bij een internationaal lingerie merk.

Yoga opleiding

Van 2008 tot 2012 heb ik de vierjarige erkende IYS yoga-opleiding van Rob Obermeyer bij yogacentrum Utrecht gevolgd. Een diepgaande en ervaringsgerichte opleiding, die een enorme persoonlijke groei en ontwikkeling met zich meegebracht. In eerste instantie begon ik aan de opleiding om meer over yoga te weten te komen en voor mijn eigen ontwikkeling. Gaandeweg is er echter een sterke wens ontstaan om yogales te geven en andere mensen het weldadige effect van yoga zelf te laten ervaren.

Tijdens de opleiding werd mijn moeder ernstig ziek en overleed. Een maand later werd ik zwanger. Verdriet en vreugde wisselden elkaar af in deze moeilijke tijd. Yoga bleek toen (en is nog steeds) mijn grote steun en toeverlaat!
Na de geboorte van mijn dochter begon ik aan een nieuwe baan. In combinatie met het prille moederschap bezorgde mij dat veel stress. Het was lastig om in deze tijd in balans te blijven en voldoende met yoga bezig te zijn. Ik wilde meer weten over hoe stress ontstaat en leren hoe ik er beter mee om kon gaan.

Stresscounseling

Daarom volgde ik in 2012/13 de Stresscounselor opleiding bij Sonnevelt. Daar heb ik geleerd hoe belangrijk het is om voldoende innerlijke veerkracht en vitaliteit te hebben om de druk van het leven (= stress) te kunnen weerstaan. De vitaliteitspiramide met zes elementen voor innerlijke veerkracht is hiervoor een prachtig hulpmiddel. Daarnaast ben ik ook meer gaan letten op gezonde voeding, regelmatig blijven bewegen door yoga en zorg ik voor voldoende herstelmomenten door bijvoorbeeld meditatie. Maar nog veel belangrijker is het om positief te denken, ondersteunende relaties en sociale contacten te onderhouden en daarmee het leven een zinvolle betekenis te geven.
Mijn yogabeoefening kreeg hierdoor een nieuwe boost! En zoals ik al vaker heb meegemaakt, als ik regelmatig ga yoga-en en mediteer, komt het leven als vanzelf weer in evenwicht. Deze kennis wil ik graag met anderen delen.

Yoga Nidra

In 2017 heb ik succesvol de zes maanden durende intensieve Yoga Nidra Teacher Training gevolgd volgens het Satyananda yoga systeem onder leiding van Swami Vedantananda Saraswati. Dagelijkse yoga nidra beoefening hebben mijn positieve ervaringen in mijn persoonlijke leven verdiept en ertoe geleidt dat ik naar de studio ging om met veel plezier mijn eerste professionele yoga nidra geluidsopname te gaan maken.

Ayurveda

In 2017/ 2018 heb ik de jaartraining Ayuverdische voedings- en leefstijl Coach onder leiding van Frederieke Couvee bij Ayurfreddy in Hilversum gevolgd. Dit heeft mijn leven voorgoed verandert en Ayurveda is niet meer weg te denken uit mijn dagelijks leven.

Liefs,
Britta